The view from up here Klaus k takes helsinki to new heights

Published on : Friday, August 1, 2014

Design-Hotels-Logo-300x54With the launch of 30 new loft rooms, this summer sees the beginning of a new chapter for Klaus K. The 171-room hotel, in Finland’s capital, has been known for its innovation and co-creation projects since its launch in 2005, and the new additions are no exception.

 

 

The rooms – 10 of which opened in July – are split across four categories with the crowning glory, the “Sky Suite”, featuring a private balcony. The hotel takes inspiration from Finland’s national epic called the Kalevala, a tale teeming with desire, passion, mysticism, and envy. Elements of the 19th-century fable are woven throughout the interiors of the property, and are also present in the new rooms.
 

Up On The Roof
The property, originally built in 1882 and once home to a girl’s school, holds a prominent position in terms of location and heritage in the city. Introducing an additional two levels to the historic structure, the loft rooms are split into four categories. The “Sky Studios” face the quiet inner courtyard, the “Sky Studios with Balcony” (31 sqm/333 sq ft) boast park and city views, while the “Sky Lofts” (37 sqm/392 sq ft) have ceilings up to 4.5 meters, allowing natural light from the sky light windows to flood the rooms.

 

 

Finally, the “Sky Suite” (65 sqm/700 sq ft) is an ample room fitted with a unique egg-shaped bed – inspired by the Kalevala – a lounge with a games table, an expansive bathroom with a separate bath tub and rain shower. The room also has its own balcony with outstanding views over the Boulevard and Esplanade Park. Guests also have the option of booking the private 100 sqm (1070 sq ft) roof terrace, the perfect spot for an intimate evening soirée.

 

 

All of the rooms are furnished with light fittings by British designer Tom Dixon and interiors by Finland’s leading designers Vertti Kivi dSign. Something all of the rooms have in common is the feeling of a laidback residential apartment. This is further realized with the presence of a separate street level entrance which bypasses the hotel’s reception and lobby.

 

Source:-Design Hotels

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

arrow2Follow Us
 
facebook-logo  twitter-logo  LinkedIn_logo  stumbleupon-logo   rss_logo 

SUBSCRIBE NEWSLETTER:

Email 
 

ADVERTISEMENT

  • 07 hospitalityawards 2017
  • 10 ttfotm 17
  • 27 PATA

TRAVEL INDUSTRY EVENTS

More Events...